Limon Çiçeği Kitapları

Wednesday, November 01, 2006

10 - İş Hayatında Motivasyon

Üzeyir Garip kitaplığı serisinin 4. kitabı. Kitap genel olarak bilinenler ile bilinenlerin uygulanmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak başlıyor. Motivasyonun sadece maddi gelir ile sağlanamadığını da örnekler ile anlatmış. Benim de iş hayatında yaşadığım pek çok ana cümle kurmuş. Mesela :
"Eğitilmiş, deneyimli ve yeteenekli kişiler hızlı terfi beklerler. Maddi ve manevi gelişme beklerler. Bu insanları uzun süre aynı işte çalıştırmak oldukça güçtür. Verilen işi geliştirip kendileri de o işe tam uyum sağladıkları anda tatminsizlikle karşılaşırlar. İşleri onlara basit gelmeye başlar. Meydan okuyucu nitelikte yeni işler peşinde koşmak isterler. Çoğu kez yeni bir işin yeni meydan okuyucu olması, ilginç olması, hoşlarına gitmesi veya unvanı yönünden daha itibarlı olması maddi gelirin de önüne geçer"
İş hayatında önemli olacak bir başka söz ise "Şuyuu vukuundan beterdir" diyerek vurguluyor. Bunun gibi pek çok durumum analizi mevcut. İş çevresindeki insaları ve kendi pozisyonunuzu analiz etmek için oldukçe verimli bir kitap.

Limon Çiçeği

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home